Медикам з Росії обіцяють виплати у мільйон рублів за згоду працювати на Херсонщині

22 Листопада 2023, 13:41

На окупованих територіях Херсонської області критично не вистачає кваліфікованих кадрів, зокрема, медиків. Росіяни змушені боротись з цим дефіцитом завдяки спеціалістам із самої Росії, які погоджуються працювати на Херсонщині. Щоб зробити ці вакансії більш привабливими, російським лікарям обіцяють солідні виплати, зокрема, до одного мільйона рублів у вигляді “підйомних”.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомляє так званий “голова уряду Херсонщини” Андрєй Алєксєєнко.

Як і раніше, дуже не вистачає лікарів. Вирішувати проблему будемо системно, спираючись на підтримку МОЗ Росії. За програмою “Земський лікар” почали виплачувати “підйомні” у розмірі мільйона рублів медпрацівникам, які приїжджають працювати до нас”, – повідомляє Алєксєєнко. 

Також гастролерам з Росії обіцяють побудувати нове житло, зокрема, в окупованому Скадовську. Проблема з медиками на Херсонщині виникла одразу після окупації цих територій росіянами, адже більша частина лікарів відмовилась співпрацювати з окупантами та виїхала з регіону.

Часом росіяни, які “женуться за рублем”, недооцінюють небезпеку перебування на Херсонщині. Так, 9 листопада 2023 року в місті Тихвін Ленінградської області поховали 43-річну Ларису Іванову. Жінка загинула тижнем раніше на лівобережжі Херсонщини. Іванова приїхала до окупованої Чаплинки “у відрядження” і працювала в російському Центрі зайнятості. Жителі Тихвіна розповіли російським журналістам, що їхня землячка поїхала на Херсонщину з метою “заробити грошей”.