Росіянка, котра загинула у Чаплинському центрі зайнятості, приїхала на Херсонщину, щоб “заробити грошей”

14 Листопада 2023, 14:46

Могила російської "заробітчанки" Лариси Іванової. Фото: російські ЗМІ

9 листопада 2023 року в місті Тихвін Ленінградської області поховали 43-річну Ларису Іванову. Жінка загинула тижнем раніше на лівобережжі Херсонщини. Іванова приїхала до окупованої Чаплинки “у відрядження” і працювала у російському Центрі зайнятості. Жителі Тихвіна розповіли російським журналістам, що їхня землячка поїхала на Херсонщину з метою “заробити грошей”.

На похорон прийшли приблизно сотня чоловік — велика кількість для невеликого міста. Подруга Лариси Іванової Олена Чепікова розповіла, що до Чаплинки Лариса поїхала, щоб підзаробити. Поїхала охоче, поїздці раділа, хоч подруги її відмовляли – небезпечно”, – зазначають російські ЗМІ. 

Лариса Іванова

Ще однією ціллю Іванової було “преїхати з Ленінградської області кудись на південь”. Для цього “переїзду” вона обрала саме Херсонщину, де йдуть активні бойові дії.

Раніше повідомлялось, що у Чаплинці знищено окупаційний центр зайнятості. За версією окупантів, ЗСУ нібито випустили по цій будівлі одразу «6 американських ракет», чотири з яких нібито вдалося збити. Та найбільш правдоподібною є версія руйнування будівлі внаслідок падіння уламків збитих росіянами українських ракет. Відомо, що того дня були успішні влучання по розташованому на околиці Чаплинки російському військовому аеродрому та по інших позиціях окупаційних військ в одному з сіл Чаплинської громади і селищі Брилівка Виноградівської громади Херсонського району.