Володимир Зеленський підписав закон про відновлення електронного декларування

10 Жовтня 2023, 10:54

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відновлення електронного декларування з відкритими реєстрами в умовах воєнного стану, ухвалений Верховною Радою з його пропозиціями.

Закон повернуто до парламенту з підписом президента 10 жовтня 2023 року, про що йдеться у картці закону.

Закон, серед іншого, передбачає, що суб’єкт декларування зобов’язаний подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, кінцевий строк подання якої припадає на період дії воєнного стану, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, підстави для подання якого виникли у період дії воєнного стану, та повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, підстави для подання якого виникли у період дії воєнного стану, протягом дев’яноста календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Згідно з пропозиціями президента, Національне агентство з питань запобігання корупції має забезпечити відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, не пізніше 60 днів з дня набрання чинності цим документом.

Раніше повідомлялось, що 12 вересня 2023 року Президент Зеленський наклав вето на закон про обмеження декларування депутатів і посадовців.

20 вересня 2023 року Верховна Рада підтримала пропозиції Президента України Володимира Зеленського до закону №9534 про відновлення електронного декларування з відкритими реєстрами в умовах воєнного стану.