В Україні запустили сайт з даними про стан укриттів

20 Жовтня 2023, 10:25

Зовнішні бетонні укриття в Херсоні. Фото: investigator.org.ua.

В Україні запустили сайт “Залізне укриття”, на якому зібрано дані про поточний стан укриттів. Також сайт містить інформацію щодо приведення до ладу укриттів у країні.

 

Про це повідомляє Інтерфакс.

“Ми запускаємо сьогодні робочий портал, який називається “Залізне укриття”, у якому можна постійно знаходити інформацію про те, які укриття вже приведено до ладу, які укриття в процесі, і які укриття в планах”, – розповів міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, який очолює координаційний штаб з укриттів, сказав, що на порталі буде інформація про стан об’єктів за областями.

“Ми показуємо ситуацію в розрізі кожної області, регіону та населеного пункту. Ви зможете побачити детальніше на сайті”, – зазначив Ткаченко.

За словами Ткаченка, фонд захисних споруд цивільного захисту, який наразі становить 61 803 об’єкти, буде постійно змінюватися.

“За результатами кожної ревізії ми значну кількість укриттів прибираємо з фонду, і частину потім знову додаємо. Це живий процес”, – додав Камишін.

Раніше повідомлялось, що Херсонська МВА продовжує роздавати ФОПам без досвіду мільйони на ремонт найпростіших укриттів у місті.