В одній із шкіл Генічеська вчителі продовжують викладати українською мовою. Колаборанти називають це “русофобією”

22 Жовтня 2023, 12:45

Колаборанти з лівобережжя Херсонщини скаржаться на те, що їхніх дітей у школах продовжують навчати українською мовою. Російські журналісти зазначають, що подібна ситуація відбувається в одній із шкіл окупованого Генічеська. Тут російську мову та літературу дітям викладають українською мовою.

Вчитель під час уроку дає завдання українською! Якщо хтось не розуміє, їм кажуть самим перекладати. Як це може бути?” – розповів російським ЗМІ генічеський колаборант Владимир Басов. Його онук навчався у місцевій школі №3, ремонт в якій окупанти так і не закінчили, тож дітей перевели до інших навчальних закладів. 

Директорка школи №3 зазначає, що ця ситуація має місце через брак педагогів. Більшість місцевих вчителів просто не пройшли курси перекваліфікації. Це ще більше обурило місцевих колаборантів, що скаржаться на “русофобію”.

Директор посилається на те, що вчителів у школі, які отримали кваліфікацію та можуть офіційно викладати російську, не вистачає. Перепідготовку пройшли не всі. Відразу виникає цікаве питання, чому освітяни не пройшли курси?” – волають генічеські колаборанти. 

Як повідомлялось раніше, школярі з окупованої частини Херсонської області продовжують навчатись онлайн в українських освітніх закладах. Це змушені визнати навіть російські пропагандисти. За їхнфми словами, молодь лівобережжя не сприймає російських вчителів, влаштовує їм бунти і надає перевагу отриманню дистанційно української освіти.