Діти з лівобережжя Херсонщини ігнорують російських вчителів і навчаються онлайн в українських школах

22 Серпня 2023, 12:03

Школярі з окупованої частини Херсонської області продовжують навчатись онлайн в українських освітніх закладах. Це змушені визнати навіть російські пропагандисти. За їх словами, молодь лівобережжя не сприймає російських вчителів, влаштовує їм бунти і надає перевагу отриманню дистанційно української освіти.

Про це у своєму матеріалі повідомляють російські пропагандисти з видання “Політнавігатор”. Вони відвідали російський молодіжний форум і поспілкувались там з дітьми із лівого берега Херсонщини.

“Лише одна дівчинка відповіла, що сита українською пропагандою і повертатися в Україну не збирається, на відміну від своїх однокласників. Ті досі навчаються по Інтернету, проходячи українську шкільну програму, а в наші школи ходять для відводу очей, бунтують і конфліктують з викладачами, що приїхали з материка”, – зазначають росіяни. 

Загалом, за словами російських журналістів, більшість молоді на окупованих територіях за півтора року так і не почала сприймати “русскій мір”. Навпаки, тиск на школярів та їхніх батьків тільки посилив відразу у них до всього російського.

Всім тим розумним дядькам і тіткам у високих кабінетах треба думати і щось терміново робити… інакше ризикуємо через недогляд втратити як мінімум частину нашого юного покоління. Ті, хто вже поїхав, – скатертиною дорога , і чорт із ними. А хто залишився… вони – наші, росіяни”, – скиглять російські пропагандисти.