Стала гауляйтеркою села Велика Благовіщенка: депутатка селищної ради отримала підозру в державній зраді

27 Жовтня 2023, 15:20

Колаборантка Світлана Васюк. Фото: відкриті джерела.

Чергова колаборантка на Херсонщині добровільно пішла на співпрацю з ворогом. За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур заочно оголошено про підозру депутатці Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ» у державній зраді та добровільному зайняті посади у незаконних органах влади (ч. 2 ст 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Мова йде про 44-річну Світлану Васюк (Пендак) 15 жовтня 1978 р. н. В минулому вона працювала секретарем колишньої Великоблаговіщенської сільської ради, куди обиралась депутаткою. У 2010 році вона була членкинею «Партії регіонів». А в 2015 році брала участь у місцевих виборах від «Опозиційного блоку». В 2020 році її обрали депутаткою Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ». На початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну вона працювала діловодкою Великоблаговіщенського старостинського округу.
За даними слідства, у вересні 2022 року підозрювана добровільно погодилась керувати створеним окупаційною адміністрацією органом влади – «Великоблаговещенским территориальным поселением Горностаевской ВГА».
На цій посаді жінка заохочує місцевих жителів до співпраці із ворогом, спонукає обмінювати українські паспорти на російські. А місцевих фермерів та підприємців примушує перереєстровувати майно за законами рф, інакше погрожує «націоналізацією» їхніх підприємств.
Крім того, в її юрисдикції загальне управління комунальними підприємствами громади, адміністративні та організаційні функції.