Розселяв окупантів і змушував людей брати участь у псевдореферендум: судитимуть «старосту» села Червоне

26 Жовтня 2023, 11:17

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Судитимуть так званого «старосту» села Червоне, який розселяв окупантів та змушував людей брати участь у псевдореферендумі. Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Бериславського району за фактом колабораційної діяльності, пособництва державі-агресору, а також незаконного поводження з бойовими припасами (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Бериславського району став так званим «старостою» села Червоне Новоолександрівської громади Херсонської області.
Прислужник держави-агресора вживав заходів для утвердження окупаційної влади на місцевості.
Восени 2022 року, погрозами він змушував місцевих жителів брати участь у псевдореферендумі щодо виходу території зі складу України та приєднання до РФ.
Також він розселяв російських окупантів, забезпечував їх харчами, надав інформацію про жителів із проукраїнською позицією.
Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили дві гранати, російську символіку, військову форму та методички Кремля.