Росіяни вихваляються будівництвом вже існуючої споруди Центру зайнятості у Новотроїцькому

03 Жовтня 2023, 14:33

Те, що росіяни брешуть, мабуть, ні для кого не новина. Останнім часом їхня пропаганда спрямована здебільшого на імітацію “щасливого життя” та “відбудову” окупованих територій Херсонщини. Так, наприклад, російські ЗМІ повідомляють про будівництво нового “Багатофункціонального центру надання державних послуг” у селищі Новотроїцьке. Ось тільки це також є брехнею, адже споруду було зведено ще задовго до окупації селища.

За словами російських ЗМІ, зводили “Центр” підрядники з Рязані упродовж всього літа, а його будівництво було закінчено у вересні. Засвідчують вони це світлинами “нової” будівлі центру. Росіяни також зазначають, що цей проєкт увійшов до ТОП-5 об’єктів Херсонщини, над якими працювали їхні будівельники.

"Новий" Багатофунціональний центр росіян

“Новий” Багатофунціональний центр росіян.

Ця інформація – черговий фейк росіян, адже зазначену будівлю було споруджено задовго до окупації Новотроїцького. У цьому приміщенні знаходився Центр зайнятості Новотроїцької громади. Керувала ним Ірина Збаровська – депутатка Херсонської обласної ради від ОПЗЖ, яка пішла на співпрацю з окупантами. Ось фото російської “новобудови”, зроблене ще влітку 2018 року.

Новотроїцький Центр зайнятості у 2018 році

Інші російські видання повідомляють , що окупанти “Центр” не побудували, а провели в ньому капітальний ремонт. Раніше в приміщенні було начебто “тісно і незатишно”. Ми знайшли фото “Центру” до окупації Новотроїцького і порівняли їх зі світлинами після “ремонту”, не побачивши жодної різниці. Зверніть увагу, росіяни не лише не замінили підлогу чи стелю, а навіть залишили колишній колір стін. Хоча у Мережі є кадри з нібито ремонтом цього приміщення, та, схоже, окупанти спромоглись лише оновити фарбу.

Тож будівництво і ремонт так званого “Багатофункціонального центру” у Новотроїцькому – черговий фейк російської пропаганди, як і всі схожі публікації про “благодійність” окупантів.

Наприклад, у серпні російські ЗМІ повідомили про ремонт у Новотроїцькому комплексному центрі соціального обслуговування. Реконструкція приміщень тут не проводилась, за словами окупантів, з 50-х років ХХ століття. Ось тільки за рік до повномасштабного вторгнення Комплексний центр вже ремонтувався, а відкривав його тоді теперішній “Міністр сільського господарства” окупованої частини Херсонщини, новотройчанин-колаборант Петро Збаровський.