Новотроїцький колаборант Валерій Богуславський знявся у брехливому пропагандистському відео росіян

24 Серпня 2023, 15:40

Новотроїцький колаборант Валерій Богуславський

Деякі жителі Новотроїцького радо зустріли окупантів і зараз розповідають прокремлівським ЗМІ, як у селищі гарно живеться за росіян. Один із них – Валерій Богуславський, котрий добровільно пішов на співпрацю і очолив так званий “Комплексний центр соціального обслуговування”. Днями Богуславський знявся у пропагандистському відео росіян, в якому вони, звичайно, брехали.

Так, росіяни зазначили, що “Центр соціального обслуговування”, який очолює колаборант Богуславський, було побудовано у 50-ті роки ХХ ст. і з того часу будівля жодного разу не ремонтувалась. Звичайно, це фейк. У травні поточного року самі ж росіяни відзняли сюжет про роботу цього центру і ремонт тут був явно не радянський.

Коридор “Центру” до ремонту росіян.

Тепер приміщення центру й справді виглядають, як після обстрілу. Також не зрозуміло, куди росіяни поділи людей похилого віку, котрі у цьому закладі проживали. 

Сучасний вигляд цього коридору

Чи потребував заклад “ремонту” – питання риторичне. Що стосується Богуславського, то він розповів російським журналістам, як чудово працюють будівельники окупантів і як йому сподобався проєкт  ремонту закладу.

“Я бачив нариси проєкту. Буде створено усі умови. У кожній кімнаті буде встановлений душ, туалет і умивальник, що забезпечить зручності для людей, що знаходяться в будинку”, – зазначив колаборант. 

Як повідомлялось раніше, 25 квітня 2023 року у російському реєстрі з’явився “Новотроїцький комплексний центр соціального обслуговування населення”, який очолив саме Валерій Богуславський, відомий місцевий лікар. Також із цих документів відомо, що Богуславський отримав російський паспорт.

На співпрацю з росіянами погодилась і дружина Валерія Богуславського – Тетяна. Її ім’я також фігурує в російському реєстрі як керівниці Новотроїцького дитячого садка №2. Цю ж установу вона очолювала і до окупації. Зараз Тетяна Богуславська готує новотроїцьких дітей до школи за російською програмою.