На лівобережжі Херсонщини штрафуватимуть підприємців, які не доправили своїх працівників до російських “військкоматів”

09 Жовтня 2023, 14:07

Фото з відкритих джерел

Окупанти всіляко намагаються прискорити процес постановки на військовий облік чоловічої частини населення на окупованій території Херсонщини. Відтепер за неявку до “військкомату” відповідальність нестимуть не лише самі військовозобов’язані, а й керівники підприємств та бюджетних установ, в яких ухилянти працюють. Таким роботодавцям загрожує штраф до 500 тисяч рублів.

Про це повідомляє Telegram-канал незаконного “військкомату Херсонської області”.

“Роботодавцям будуть винесені штрафи за невиконання обов’язків щодо забезпечення своєчасного оповіщення та явки співробітника, який підлягає призову, на збірні пункти або у військові частини. Розміри штрафів: для організацій – від 400  до 500 тисяч рублів, для посадових осіб – від 60  до 80 тисяч  рублів”, – повідомляють росіяни. 

Аналогічні штрафи чекають на роботодавців і у разі ненадання до “віськкоматів” списків військовозобов’язаних, що працюють на підприємстві. Відтепер керівники підприємств та установ лівобережжя Херсонщини мають також повідомляти росіянам про влаштування на роботу або звільнення всіх чоловіків. За порушення цього правила роботодавців також чекають штрафи.

Нагадаємо, що, за інформацією російських журналістів, відтепер без “військового квитка” особі просто відмовлятимуть у працевлаштуванні та здобутті освіти.

Як зазначив у розмові з російськими ЗМІ так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо, “військовий квиток та посвідчення громадянина, який підлягає призову на військову службу, — документи для отримання прав та законних гарантій. Їх відсутність тягне за собою утиск у працевлаштуванні та освіті”.