Чоловікам з окупованих територій Херсонщини, котрі не стали на облік у російському військкоматі, відмовлятимуть у працевлаштуванні

07 Жовтня 2023, 15:12

Окупанти намагаються всіляко заохотити чоловічу частину населення  окупованих громад Херсонщини ставати на військовий облік у російських військкоматах. За інформацією російських журналістів, відтепер без “військового квитка” особі просто відмовлятимуть у працевлаштуванні та здобутті освіти. 

Як зазначив у розмові з російськими ЗМІ так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо, “військовий квиток та посвідчення громадянина, який підлягає призову на військову службу, — документи для отримання прав та законних гарантій. Їх відсутність тягне за собою утиск у працевлаштуванні та освіті”. 

Російські пропагандисти продублювали це попередження в інфорграфіці до відповідного інтерв’ю Сальдо.

Одночасно Сальдо запевняє, що цього року призову на строкову службу на окупованій території Херсонщини не буде. Хоча буквально кількома днями раніше міністр оборони РФ Шойгу фактично підтвердив, що херсонців таки призиватимуть, але на фронт вони не відправлятимуться. Хто з цих двох російських політиків бреше? Очевидно, що обидва.