На лівобережжі Херсонщини не вистачає проросійських священників

18 Жовтня 2023, 17:14

Окупанти відчувають гостру нестачу не лише у педагогах або медиках, а й у служителях культу. Наприклад, в окупованих громадах Херсонщини критично не вистачає проросійських священників. Окупанти знайшли оригінальний вихід і вирішили підвищити мобільність тих небагатьох попів, котрі погодились з ними співпрацювати.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Батюшка залишився один на весь район і змушений був взяти під свою опіку три храми з усією організацією (один із храмів знаходиться на самому березі Дніпра) та нести слово Боже у Горностаївському районі. Самі храми знаходяться на значній відстані один від одного, інших священнослужителів немає”, – повідомляють росіяни.

Окупанти знайшли досить оригінальній вихід із даної ситуації та подарували попу… мопед. Тепер він зможе нести “слово боже” більш мобільно.

Як повідомлялось раніше, росіяни намагаються розбудувати на окупованій території Херсонщини мережу своїх польових храмів, але є один нюанс: їм доводиться пристосовувати до реалій воєнного часу та облаштовувати ці споруди… під землею. Для таких сакральних місць будують, а точніше “риють”,  спеціальні укриття, сподіваючись, що вони вбережуть їхніх парафіян-військовослужбовців та російських попів від української артилерії.  У “святих бліндажах” проходять служби та молебні, весілля окупантів, а навколо них навіть водять “хресні ходи”.