Депутату Новотроїцької селищної ради від «ОПЗЖ» повідомлено про підозру в державній зраді

30 Жовтня 2023, 16:22

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Черговому колаборанту з Херсонщини, який добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами, повідомлено про підозру. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Новотроїцької селищної ради від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йдеться про керівника агрофірми «Сиваш» Ганжу Володимира Федоровича, 23 жовтня 1950 р. н., який добровільно перейшов на бік ворога і допомагає окупантам у їхній підривній діяльності проти України і українського народу.
За даними слідства, 73-річний чоловік, закликав місцеве населення співпрацювати із представниками країни-агресора. Будучи керівником агрофірми, під загрозою звільнення він примушував своїх працівників брати участь у псевдореферендумі щодо приєднання Херсонщини до РФ.
У грудні 2022 року він перереєстрував агрофірму у податковій службі Росії. Відтоді, замість бюджету України, почав перераховувати податки до країни-агресора. Сільськогосподарську продукцію з окупованої території вивозив спочатку до Криму, а згодом, під виглядом експортної продукції росії, судами переправляв до інших країн.
Крім того, він сприяв ворожим військам у проведенні ремонту техніки, облаштуванні блок-постів, забезпечував їх продуктами та засобами гігієни.