В окупованому Каланчаку росіяни урочисто відкрили… струмок

03 Вересня 2023, 17:36

У селищі Каланчак на Херсонщині росіяни урочисто відкрили… джерельце з водою. На цю подію окупанти зігнали дітей з місцевих шкіл, російських попів та бюджетників. Відкриття струмка активно висвітлювалось у пропагандистських ЗМІ. Все у кращих традиціях Радянського Союзу.

За словами росіян, над відкриттям джерела працювало ледь не пів їх країни: “у  реалізації проєкту участь взяли представники органів державної влади, Мордовське земляцтво у Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах, а також працівники підприємств та організацій, прості жителі Мордовії”. 

Звичайно, як завжди це буває у окупантів, результати праці стількох людей особливо не вразили. Так, “реконструкція” джерела закінчилась на тому, що росіяни просто обклали його камінням та повісили на ланцюг поруч одну металеву кружку.

Паноптикум був би не повним без російських попів, яких, звичайно, також запросили на дійство. Вони освятили джерело та заклали поблизу камінь на місці, де планується зведення каплиці на честь російського флотоводці Федора Ушакова. Яке відношення Ушаков має до Каланчака – вони не пояснюють.