Трупа херсонських акторів-колаборантів переїхала до російського Ярославля

25 Вересня 2023, 14:11

Актори Херсонського драматичного театру, які під час окупації міста активно співпрацювали з росіянами, а перед звільненням Херсона втекли на лівий берег області, колективно переїхали міста Ярославль. Тепер вони живуть, працюють і навіть намагаються ставити нові п’єси саме там.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Насичений місяць: репетицій нової п’єси проводить трупа Херсонського обласного російського академічного музично-драматичного театру у Ярославлі. З вересня артисти трудяться та обмінюються досвідом у стінах Російського державного академічного театру драми імені Федора Волкова – найстарішого в країні”, – повідомляють росіяни.

Очолює біглих театралів зараз Народна артистка України Ружена Рубльова. Колаборантка поділилась з російськими журналістами “планами на майбутнє”. За її словами, херсонські театрали готуються в Ярославлі до нової прем’єри. Затяжний вояж своєї трупи до Ярославля Рубльова пояснює тим, що в окупованому Скадовську, куди втекла частина акторів Херсонського драматичного театру, для них зараз просто немає приміщення.

Фото з репетиції херсонських акторів-колаборантів у Ярославлі

Звичайно, відсутність власного майданчика, апаратури і навіть костюмів – це велика проблема, але що важче артисту, то краще відточується його майстерність, тим більше ми вкладаємося в процес”, – зазначає Рубльова. Також вона обіцяє, що її трупа обов’язково повернеться на Херсонщину, хоча коли саме – вона не знає.

Нагадаємо, що Народній артистці України, колишній провідній актрисі Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша – Ружені Рубльовій – у серпні було повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. За співпрацю з державою-агресором їй тепер загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.