Народна артистка України Ружена Рубльова отримала підозру в колабораціонізмі за участь у концерті в Москві

18 Серпня 2023, 10:36

Колаборантка Ружена Рубльова. Фото: відкриті джерела.

Народній артистці України, колишній провідній артистці Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша – Ружені Рубльовій – повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. За співпрацю з державою-агресором їй тепер загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.

Відповідний документ опубліковано на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідчі встановили, що відома на Херсонщині Ружена Рубльова добровільно погодилась виступати в Москві на Красній площі на мітингу-концерті 30 вересня 2022 року з нагоди «приєднання» Херсонської області до РФ.

«Своїми діями Рубльова сприяла поширенню неправдивої інформації щодо позитивних настроїв українського народу до окупаційної влади, прославляння і виправдовування дій представників окупаційних сил РФ на тимчасово окупованих Росією територіях України», – йдеться у повідомленні про підозру.

Колаборантка Ружена Рубльова підозрюється в активній участі у заходах політичного характеру, спрямованих на підтримку держави-агресора – за ч. 6 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Ружена Рубльова перейшла на бік ворога близько року тому. Окупаційна так звана “влада”29 серпня 2022 року призначила її “директоркою” двох херсонських музичних шкіл – №1 і №3.

Раніше повідомлялось, що росіяни вночі обстріляли Білозерку та Дніпровське на Херсонщині. Пошкоджено церкву, є поранені.