Сальдо розповсюджує фейки про “депортацію” населення Херсонщини українською владою

27 Вересня 2023, 16:27

Фотоколаж: "IPC-Південь".

Відомий російський казкар і за сумісництвом “губернатор” окупованої росіянами частини Херсонської області Володимир Сальдо розповсюдив черговий фейк, який одразу підхопили російські ЗМІ. За словами Сальдо, жителів прибережних районів намагаються “депортувати”, а чоловіків масово вивозять на фронт. Загалом, класична маячня від “губернатора”, проте цього разу Сальдо вдалось здивувати навіть нас.

По-перше, Сальдо розповідає про те, що українська влада нібито проводить депортацію населення прибережних населених пунктів.

Зараз, щоб змусити херсонців кинути свої будинки, націонал-терористи їх залякують: кидають у під’їзди, на подвір’я чи на дахи ручні гранати, вибухові пристрої з безпілотників, насильно відбирають у батьків дітей та відвозять їх”, – заявив Сальдо.

Цей фейк базується на розпорядженні голови Херсонської ОВА про обов’язкову евакуацію дітей з частини населених пунктів Херсонщини через посилення обстрілів з боку росіян. На практиці це розпорядження виконується добровільно, а в ситуації з Херсонщиною – майже ніяк, оскільки більша частина дітей з правобережжя області вже була евакуйована раніше

Але Сальдо на цьому не зупинився, “губернатора” понесло далі. За його інформацією, для херсонців створюють “концтабори” під Миколаєвом, де вони мають жити. А чоловіків звідти ж одразу мобілізовують і без попередньої підготовки кидають на фронт. Ну і, звичайно, не міг Сальдо утриматись та не порівняти сучасну українську владу з керівниками Третього Райху, а українців – з німцями часів Другої світової війни. “Дітей розлучають із батьками, а батьків – із сім’ями. Це роблять найреальніші фашисти. Такі самі, як і 80 років тому. Це, щоб нам розуміти, з ким ми боремося”, – підсумував Сальдо. І тут “губернатор” відносно правий. Зараз і справді увесь цивілізований світ протистоїть фашистській державі. Ось тільки її війська укріпились не на правому, а на лівому березі Херсонщини.