Російські окупанти збираються етапувати до колонії суворого режиму викраденого на Херсонщині Руслана Абдурахманова

26 Вересня 2023, 11:16

Руслан Абдурахманов. Фото: відкриті джерела.

Російські окупанти готують до етапування у колонію суворого режиму незаконно засудженого до п’яти років ув’язнення у так званій “справі кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіхана” Руслана Абдурахманова. Наразі його утримують у Верхнеуральській вʼязниці (Челябінська область, РФ). Руслану Абдурахманову необхідна операція.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на дружину Руслана Абдурахманова  – Феріде.

За її словами, з моменту вироку у серпні 2022 року й до 10 січня 2023 Руслана утримували у СІЗО №2 Сімферополя у жорстких умовах. Після цього етапували у Челябінську область Росії.

“Наразі він знаходиться у Верхнеуральській вʼязниці. Декілька разів його змушували взяти російський паспорт, але Руслан завжди відмовлявся від російського громадянства. Зараз його готують до етапу у колонію суворого режиму, куди саме – ми не знаємо, десь далі, у Сибір”, – розповіла дружина.

За її словами, зараз у Руслана Абдурахманова суттєво погіршився стан здоровʼя, йому необхідно зробити операцію з видалення трьох гриж у шийному відділі хребта. Проте окупанти обмежуються видачею ув’язненому “якихось мінімальних ліків”.

Як повідомляє “Центр журналістських розслідувань”, Руслана Абдурахманова викрали 18 квітня 2022 року з власного будинку у селі Азовське Генічеського району.