Богдана Казнавецького, депутата Генічеської міської ради, судитимуть за державну зраду

11 Вересня 2023, 14:22

Богдан Казнавецький. Фото: відкриті джерела.

На Херсонщині судитимуть депутата міськради, що обійняв посаду в окупаційній адміністрації та погрожував перетворити освітній заклад на казарму для військовослужбовців РФ.

Мова йде про Богдана Казнавецького, який вже отримував підозру.
Прокурори Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Генічеської міської ради Херсонської області від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Слідством установлено, що у квітні 2022 року обвинувачений обійняв посаду так званого «первого заместителя главы Военно-гражданской администрации Генической городской территориальной громады».
На псевдопосаді він організовував перехід закладів освіти та культури на російське законодавство. Чоловік схиляв освітян до співпраці з окупантами, здійснював підбір кадрів, погрожував закрити освітні заклади та перетворити їх на військову казарму.
З метою формування позитивного іміджу держави-агресора він організовував заходи на підтримку окупаційної влади та забезпечував висвітлення діяльності псевдооргану.