Росія планує виділити 1.3 млрд рублів на обладнання сміттєвих звалищ на ТОТ

08 Серпня 2023, 09:46

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Російський уряд підготував чергову корупційну схему розкрадання бюджетних коштів на тимчасово окупованих територіях України. Так, росіяни планують влаштувати на ТОТ сміттєзвалища.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

Російський уряд опублікував постанову про субсидування закупівель та постачання спеціалізованої техніки. Згідно з документом, Москва планує витратити 1.3 млрд. рублів на обладнання сміттєвих звалищ на ТОТ Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Фактично, окупанти хочуть перетворити тимчасово окуповані українські території на сміттєзвалище, куди планують вивозити відходи з території рф.

Заявлені 1.3 млрд. рублів нібито мають витратити на сміттєві контейнери та спецтехніку. Проте фактично загарбники будуть використовувати техніку та обладнання, викрадену з українських комунальних підприємств на ТОТ. А кошти, за звичною схемою, будуть відмиті через підставні компанії підконтрольні особисто главі уряду.

Росіян не турбує питання цивільного населення на ТОТ і куди буде вивезено сміття. Головне завдання для окупантів – це встигнути розікрасти кошти до моменту звільнення територій України, зазначають у “Центрі національного спротиву”.

Раніше повідомлялось, що росіяни вчергове обстріляли житлові квартали та будівлю “Пункту незламності” у Херсоні.