Окупанти на ТОТ Херсонщини поширюють фейки про відведення військ, щоб виявити проукраїнських громадян

08 Серпня 2023, 12:20

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Окупанти продовжують здійснювати заходи, спрямовані на виявлення проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України, – для цього вони вчиняють усілякі провокації: імітують відведення військ, вимикають мобільний зв’язок та Інтернет.

Про це повідомляє заступниця Міноборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

Так, у місті Каховка та інших населених пунктах Херсонської області противник поширював фейки про відведення окупаційних військ та проводив демонстраційні дії так званого масового переміщення військової техніки.

У цей час ворожі агенти провокували людей на вільне висловлювання та передавали інформацію про них до окупаційних так званих «правоохоронних органів».

Крім того, окупантами було здійснено навмисне відключення абонентів від операторів російського мобільного зв’язку й дротового Інтернету, під час якого вулицями курсували автомобілі, оснащені спеціальним електронним обладнанням для виявлення  роботи передавачів інформації.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині окупанти звільнили заступника гауляйтера Каланчака після скоєння ним ДТП, в якій загинув російський військовий.