У захопленій будівлі Генічеського районного суду російські окупанти зареєстрували свої “обласний” та “арбітражний” суди

06 Липня 2023, 13:59

Російські окупанти зареєстрували свої так звані суди – “обласний” та “арбітражний” – у захопленій будівлі Генічеського районного суду.

Про це інформує “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на повідомлення “Генічеськ UA”.

26 червня 2023 року в російському держреєстрі з’явився запис про реєстрацію «Херсонского областного суда», юридичною адресою, якого вказано м. Генічеськ, вулиця Братів Коваленко, будинок 66.

Головою окупаційного «обласного суду» вказано Цвєткова Олександра Яковича.

У листопаді 2022 року кримський “Центр журналістських розслідувань” повідомляв про 11 кримських суддів, які після окупації півострова зрадили присязі й перейшли на службу Росії. Серед цих суддів, обвинувачених у державній зраді, був і Олександр Цвєтков, який до окупації займав посаду голови Керченського міського суду.

На сайті «Судьи России» 13 червня 2023 року опубліковано повідомлення про те, що президент Росії призначив головою окупаційного «Херсонского областного суда» Олександра Цвєткова строком на 6 років судових повноважень.

Олександр Цвєтков навряд чи потягне увесь цей строк, оскільки отримає 15 років позбавлення волі за статтею ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), зазначають у “ЦЖР”.

Крім «Херсонского областного суда», 26 червня 2023 року в російському держреєстрі з’явився ще й «Арбитражный суд Херсонской области», зареєстрований за адресою Генічеського районного суду.

Головою арбітражного, який розглядатиме господарські справи, призначено Снегура Алєксандра Анатольєвіча. Алєксандр Снегур (дата народження 15.02.1968 р.) родом із міста Карасуке Новосибірської області. З червня 2008 до березня 2013 року був суддею Сімнадцятого арбітражного апеляційного суду, а в березні 2013 року був призначений суддею Суду з інтелектуальних прав. А 16 червня 2023 року указом президента РФ його було призначено головою «Арбитражного суда Херсонской области» на 6-річний термін судових повноважень.