Російські загарбники в окупованому Генічеську продовжують красти не лише будинки, а й квартири

13 Липня 2023, 15:05

Ілюстрація: відкриті джерела.

У тимчасово окупованому Генічеську російські загарбники продовжують віджимати нерухомість.

Про це повідомляє “Генічеськ.UA”.

Так, 6 липня 2023 року в російському держреєстрі була зареєстрована так звана “региональная профсоюзная организация” – “профсоюз работников сферы образования Херсонской области”. Засновників організації російські окупанти вкотре у своєму реєстрі не вказали, а ось головою “профспілки” освітян-колаборантів призначили Вороніну Марину Василівну.

Марина Вороніна, 5 січня 1964 року народження, жителька міста Херсона. Як раніше повідомляв “Центр журналістських розслідувань”, Вороніна вже має підозру в колабораційний діяльності. Вона добровільно погодилась керувати окупаційним «управління освіти міста Херсона» і займалась впровадженням російських «стандартів» освіти в тимчасово окупованому обласному центрі та підбором кадрів для «російських» навчальних закладів Херсона. При цьому Вороніна продовжувала працювати в «ясли-саду №60 міста Херсона», незаконно створеному окупантами на базі ясла-садка №60 «Теремок». Після того, як колаборантам довелося слідом за окупантами втікати з Херсона, Вороніна лишилась без посади, тож тепер захищатиме права таких же зрадників.

Юридична адреса так званої “профспілки” вчителів-колаборантів Херсонщини – місто Генічеськ, вулиця Вокзальна, будинок 18, квартира 5.

Будівля, адресу якої окупаційна адміністрація внесла до російського держреєстру, не відображається ані на відкритій кадастровій, ані на Google-картах, зазначає “Генічеськ.UA”.

Раніше повідомлялось, що до резерву працівників-держслужбовців на звільнених територіях вже подали заявки понад 500 охочих.