Під Херсоном ліквідовано російського бойовика “Назара”, який розстрілював українських військовополонених

20 Липня 2023, 10:54

Збройні сили України ліквідували під Херсоном відомого російського бойовика Романа Назарова. “Назар” з 14-го року воював у складі незаконних військових формувань так званої “ДНР” і запам’ятався знущаннями та розстрілами українських військовополонених у лютому 2015 року.

Про смерть Назарова повідомив відомий російський пропагандист та бойовик НЗФ Захар Прілєпін.

Загинув Роман Назаров, позивний “Назар”. Учасник донбаської війни з 2014-го – і ось СВО. Під Херсоном загинув”, – зазначає Прілєпін. 

За інформацією українського ресурсу InformNapalm, Назаров у 2015 році знущався над захопленими у полон українськими військовими та брав участь у їх розстрілах. Також повідомляється, що “Назар” 9 лютого 2015 року під Дебальцевим вбив з пістолета пострілом в голову полковника ЗСУ Ігоря Павлова. Цю інформацію у своїй публікації частково підтвердив Прілєпін, зазначавши, що “Назар у 2014-2015 уклав навік двох полковників ЗСУ”…

Будучи бойовиком незаконного військового формування “Легіон”, Роман Назаров у лютому 2015 року особисто допитував українських віськовополонених Олександра Бердеса, Василя Демчука та Павла Плацинського, яких згодом було розстріляно та поховано у лісосмузі в Артемівському районі Донецької області. Після цих злочинів Назаров пішов на підвищення та з березня 2015 року очолював окуповане місто Макіївку.

Подробиць загибелі Назарова Прілєпін не наводить, відомо лише те, що бойовика було ліквідовано десь “під Херсоном”.