Окупаційна так звана “поліція” Севастополя закликає людей писати доноси

12 Липня 2023, 16:00

Ілюстрація: агітаційні матеріали часів радянського союзу, відкриті джерела.

Окупаційна “поліція” Севастополя закликає жителів міста повідомляти про людей, які “вигукують екстремістські гасла”.

Про це повідомляє “Інститут масової інформації” з посиланням на окупаційні Telegram-канали.

“Необхідно, не привертаючи їхньої уваги, запам’ятати правопорушників (зріст, риси обличчя, колір волосся, наявність шрамів, татуювань, у що вони були одягнені), а також напрямок, у якому вони рухалися. І повідомити за телефоном 102. У чергових частинах поліції повідомлення про правопорушення приймаються цілодобово”, – йдеться в повідомленні окупаційної так званої “поліції”.

Аналогічно людей закликають повідомляти про матеріали, які в РФ можуть вважати екстремістськими або такими, що відповідно до російського законодавства підпадають під статтю про дискредитацію Збройних сил РФ.

“Покарання за цією статтею також передбачено для осіб, які публічно дискредитують виконання державними органами Російської Федерації своїх повноважень за межами території нашої країни в зазначених цілях, а також за публічну дискредитацію добровольчих формувань, організацій або осіб, які сприяють у виконанні завдань, покладених на російську армію”, – додали в окупаційній “поліції”.

Раніше повідомлялось, що внаслідок чергового ворожого обстрілу Херсона загинув чоловік. Прокуратура розпочала розслідування.