Генічеському колаборанту Богдану Казнавецькому, колишньому депутату від “ОПЗЖ”, оголошено про підозру

25 Липня 2023, 13:57

Колаборант Богдан Казнавецький. Фото: відкриті джерела.

Правоохоронці повідомили про підозру генічеському колаборанту Богдану Казнавецькому.

Відповідний документ опубліковано на сайті Офісу Генерального прокурора.

Казнавецькому інкримінували державну зраду, яка скоєна в умовах воєнного стану. Він пішов на співпрацю з росіянами навесні 2022 року.

Казнавецький спочатку відповідав за освітню та культурну сфери в окупованій росіянами Генічеській громаді Херсонщини. Він організовував роботу та управління такими закладами, а також готував та переводив ці заклади на російські “стандарти”.

Крім того, Казнавецький додатково проводив масові проросійські заходи, підбирав працівників до закладів освіти та культури, також набирав працівників до окупаційної адміністрації та висвітлював її діяльність, був співорганізатором фейкових виборів очільника села Рівне.

Після цього Богдана Казнавецького призначили “першим заступником” гауляйтера Генічеської громади.

На новій “посаді” він схиляв працівників освітної та культурної сфер до співпраці з росіянами. При цьому Казнавецький застосував і погрози.

За вчинене колаборанту заочно загрожує 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі (з конфіскацією майна). Триває досудове розслідування.

До повномасштабної війни Богдан Казнавецький був депутатом Генічеської міської ради від партії “ОПЗЖ”.

Раніше повідомлялось, що у Джанкойському районі сталось влучання у склад БК. Із прилеглих районів евакуювали місцевих жителів.