Держказначейство перерахувало 2,66 мільйона гривень на виплату фінансової допомоги постраждалим через підтоплення жителям Херсонщини

05 Липня 2023, 14:09

Ілюстрація: відкриті джерела.

Постраждалі через підтоплення жителі Херсонської області вже почали отримувати грошову допомогу від держави. Так, Держказначейство перерахувало 2,66 мільйона гривень на виплату фінансової допомоги. Процес нарахування і виплат триває.

Про це повідомляє “Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України”.

Таким чином, допомогу від держави у розмірі 5 тисяч гривень на особу отримають перші 532 постраждалих. Відповідно до їхніх заяв, гроші надійдуть на банківські рахунки.

Про це йшлося на міжвідомчій нараді щодо грошових виплат населенню, яке постраждало від повені внаслідок руйнування Каховської ГЕС.  

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Мінекономіки, Укрпошти, міжнародних організацій, Херсонської та Миколаївської обласних військових адміністрацій 

Учасники наради обговорили стан реалізації Постанови Кабміну про виплату грошової допомоги жителям Миколаївщини та Херсонщини, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.  

Окрім державної допомоги, жителі цих областей також можуть отримати фінансову підтримку від міжнародних організацій. Як повідомила представниця організації з кластера ООН, наразі допомога у розмірі 6600 гривень вже нарахована понад 12 тисячам постраждалих від підтоплення і розпочалися виплати 

Раніше повідомлялось, що росіяни готують вивезення експонатів музею-заповідника “Херсонес Таврійський” з окупованого півострова.