Вода відступила від 32 населених пунктів правобережжя Херсонщини. Роботи з ліквідації наслідків підтоплення тривають

21 Червня 2023, 11:01

Фото: Херсонська ОВА, Facebook.

Станом на ранок сьогодні, 21 червня 2023 року, вода вже відступила від 32 населених пунктів Херсонської області. Загальний рівень становить 56 см і продовжує знижуватись.

Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наразі підтопленими ще залишаються Херсон, Новогреднєве та Благодатівка, де під водою ще знаходяться 595 будинків.

“Вибухотехніки вже обстежили майже 420 гектарів територй. Вчора, 20 червня, енергетики відновили роботу двох трансформаторних підстанцій у Херсоні та під’єднали 432 абонента. По області заживили нарешті останній населений пункт, що залишався без світла через підтоплення – Микільське. Ситуація там дійсно була складна але завдяки невтомній праці фахівців Хмельницькобленерго та Херсонобленерго – село під’єднали до мережі. Сьогодні енергетики продовжать повертати світло до осель місцевих жителів”, – зазначив голова Херсонської ОВА.

Також Олександр Прокудін додав, що вчора вдалось повернути водопостачання у селі Інгулець, яке було припинено через підтоплення населеного пункту. Фахівці промили мережу та відправили зразки води для лабораторних досліджень.

“До отримання підтвердження, що вода безпечна, її можна використовувати тільки як технічну”, – наголосив Прокудін.

Крім того, комунальні служби та рятувальники вчора відкачали 290 тонн води з 223 будинків та підвалів. Понад 156 тис. тонн води було було відчкачано із 795 осель від початку ліквідації надзвичайної ситуації.

У херсонському мікрорайоні Корабел триває прибирання прибудинкової території, доріг та об’єктів соціальної сфери. Тільки за минулу добу комунальники вивезли понад 124 тонни сміття.

Раніше повідомлялось, що росіяни обстріляли рятувальників у Херсоні, які розчищали вулиці від мулу після підтоплення.