Підрив Каховської ГЕС: окупанти приховують масштаб наслідків і замовчують справжню кількість жертв

30 Червня 2023, 12:37

Фото: відкриті джерела.

Українська влада досі не може встановити точної кількості загиблих внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС на лівобережній частині Херсонщини. Російські окупанти всіляко намагаються приховати масштаб наслідків катастрофи і замовчують справжню кількість постраждалих.

Про це журналістам “IPC-Південь” повідомив перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Стосовно кількості людей, які там загинули, – на жаль, це можуть бути сотні. Зараз окупаційна влада докладає максимальних зусиль, щоб приховати ці наслідки і реальні масштаби катастрофи. У них є спеціальні групи, які об’їжджають населені пункти, збирають тіла та вивозять їх у невідомому напрямку. Також, за можливістю, росіяни відмовляються реєструвати факт смерті людини саме від підтоплення. Це також робиться, щоб приховати масштаб катастрофи”, – зазначив Соболевський.

Також Юрій Соболевський повідомив, що російські загарбники використали підрив ними дамби Каховської ГЕС задля прискорення процесу примусової паспортизації у підконтрольних їм громадах Херсонщини.