Правоохоронці врятували жінку з двома дітьми, які були на даху в Олешках

07 Червня 2023, 23:59

Національна поліція повідомила про порятунок жінки з двома дітьми, які були на даху в окупованих Олешках, – відео з їх проханням про допомогу раніше поширилося в інтернеті.

Бійці однієї з артилерійських бригад ЗСУ, які захищають Україну на південному напрямку, під час польоту БпЛА виявили на даху одного з будинків у тимчасово окупованих Олешках жінку з двома дітьми.

“Одразу вирішили знайти шляхи, аби евакуювати цю родину. І нам – це вдалося. Жінку з дітьми було евакуйовано та надано усю необхідну допомогу. Наразі вони перебувають у безпечному місці”, – повідомили в поліції.

Як повідомлялось, вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Вода затоплює населенні пункти, розташовані нижче неї. Українська влада розпочала евакуацію населення правобережної Херсонщини та закликає населення окупованих районів області, прилеглих до Дніпра, залишити небезпечну територію. Знесення дамби в Новій Каховці є воєнним злочином відповідно до Женевської конвенції.

Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України володіє доказовою базою, яка дає змогу стверджувати, що країна-агресор Росія несе відповідальність за підрив дамби Каховської гідроелектростанції.