Площа підтоплених територій на Херсонщині скоротилась удвічі

13 Червня 2023, 10:59

Фото: "IPC-Херсон".

У Херсонській області площа підтоплених внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС скоротилась удвічі. Рівень води спадатиме й надалі. Прогнозується, що впродовж двох тижнів Дніпро повернеться у природне річище.

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький у ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини”, передає “Суспільне”.

За його словами, триває евакуація з місць затоплень. Втім, кількість охочих виїхати скоротилась. Всього від моменту руйнації Каховської ГЕС вивезли 2700 людей і 250 тварин. Зараз обстежують території, з яких зійшла вода.

“Понад 30 груп із представників ДСНС, поліції та органів влади обстежують території, від яких відступила вода. Вибухонебезпечних предметів не виявили. У разі їх знаходження вибухотехніки будуть зняті з інших ділянок, де вони розміновують незатоплені території, і направлені для знешкодження”,  зазначив Віктор Вітовецький.

Як повідомляє Херсонська ОВА, станом на ранок 13 червня 2023 року рівень води фіксується на позначці 2,7 метри, що на 27 см нижче ніж вчора ввечері.

Інфографіка: Херсонська ОВА.