У перші дні після підриву ГЕС росіяни лише імітували евакуацію – Соболевський

28 Червня 2023, 10:48

У перші дні після катастрофи на Каховській ГЕС росіяни не проводили евакуаційних заходів щодо підтоплених територій лівобережжя Херсонщини. Коли ж “евакуація” таки розпочалась, – проводили її радше з пропагандистською, аніж рятувальною метою.

Про це нашим журналістам розповівперший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“На окупованих територіях Херсонщини у перші дні після підриву ними дамби Каховської ГЕС, окупаційна влада фактично  не рятувала людей. Вони після обіду 6 червня лише зробили перші заяви, що якась евакуація взагалі буде. Більш того, у першу добу російські військові заважали людям рятуватися. Були навіть випадки, коли окупанти вимагали з евакуйованих гроші”, – заначив Соболевський.

Також Соболевський зазначає, що коли росіяни все ж таки почали рятувати від стихії херсонців, вони це робили показово на камеру, щоб потім використати ці кадри у своїх пропагандистських сюжетах.

“Ця робота евакуаційна була хаотична і носила більш такий пропагандистський характер. Росіяни були заклопотані більше продукуванням якихось своїх відеороликів, аніж реальною допомогою людям”, -розповів нашим журналістам Юрій Соболевський.