На Херсонщині посилять контроль за епідеміологічною ситуацією. У сусідніх областях створено оперативні бригади

13 Червня 2023, 11:42

Ілюстрація: відкриті джерела.

На Миколаївщині вже сформовані оперативні резервні бригади Центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ), які виїжджатимуть до Херсона і підсилюватимуть контроль за епідемічною ситуацією в підтоплених районах внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Наразі на Херсонщині не зареєстровано спалахів інфекційних хвороб. Але забезпечити готовність медичної системи та центрів контролю та профілактики хвороб Херсонщини і сусідніх областей до миттєвої реакції на ймовірне погіршення епідеміологічної ситуації – пріоритетне завдання для МОЗ», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Фахівці Миколаївського Центру контролю та профілактики хвороб вже проводять моніторинг води поверхневих водойм, колодязів, свердловин, води централізованих мереж. Станом на 12 червня 2023 року у поверхневих водоймах зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому використовувати таку воду для господарських потреб та обробки харчових продуктів, а також купатися у такій воді – заборонено.

Спеціалісти Центру контролю та профілактики хвороб під час роботи з населенням на Херсонщині забезпечуватимуть жителів засобами для дезінфекції води та поверхонь у приватних будинках, які зазнали підтоплень.

Крім того, на базі однієї з лікарень Миколаївщини розгорнуто інфекційний хаб, де прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами. Також на Миколаївщині та Херсонщині підготовлено запас таблеток для дезінфекції питної води – їх вистачить для забезпечення жителів Херсонщини щонайменше на кілька місяців.