Колаборанта Едуарда Репілевського, колишнього так званого “міністра сільського господарства Херсонщини”, росіяни звільнили і відкрили кримінальну справу

11 Травня 2023, 11:15

Колаборант Едуард Репілевський. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Едуарда Репілевського, відомого латифундиста і колаборанта з лівобережної Херсонщини, російські окупанти зняли з посади «міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області» за крадіжку та відкрили проти нього кримінальну справу.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”. Також інформацію опосередковано підтверджують і окупаційні ЗМІ.

Останнім часом у Каховському районі Репілевського майже не бачать. За словами місцевих жителів, колаборант намагається врятувати хоча б частину своїх активів, оскільки на них поклав око впливовий російський латифундист Алєксандр Ткачов.

За інформацією джерел “Центру журналістських розслідувань”, на тимчасово окупованій частині Херсонщини, Едуарда Репілевського зняли з посади «міністра сільського господарства та рибальства» області за крадіжку. Проти нього росіяни відкрили кримінальну справу.

«Орієнтовно з початку квітня Репілевського не видно в Каховському районі. Підприємством «Агробізнес» у Мар’янівці зараз управляє його син, колаборант Данило Репілевський, депутат Херсонської облради від президентської партії «Слуга народу». Сам Едуард Репілевський намагається врятувати бодай частину своїх активів, на які поклав око якийсь відомий росіянин. Подейкують, що зараз він перебуває в Росії і вирішує ці питання», – розповіли жителі Каховського району.

Ще минулого року бізнес Едуарда Репілевського намагався перекупити впливовий російський латифундист, ексміністр сільського господарства РФ Алєксандр Ткачов. Він, зокрема, був причетним до віджимання активів українських бізнесменів у Криму.

За інформацією з окупаційних ЗМІ, в очолюваному Едуардом Репілевським «міністерстві» росіяни виявили заборгованість по заробітній платі перед 94 працівниками на загальну суму 17 мільйонів рублів. Куди ці гроші подівалися – не уточнюється. Але їхнє зникнення саме співпало зі звільненням «міністра».

«Завдяки втручанню наглядового «відомства» заборгованість у 17 млн. руб. виплачена повністю», – написали пропагандистські ЗМІ з посиланням на прес-службу окупаційної прокуратури Херсонщини.

Раніше повідомлялось, що на окупованій частині Херсонщини працюватиме черговий посадовець-гастролер з Кубані.