Росіяни “націоналізували” власність викраденого мера Херсона Ігоря Колихаєва

03 Квітня 2023, 12:57

Росіяни заявили про “націоналізацію” земель, будівель агрокомплексу та автопарку, що належать викраденому меру Херсона Ігорю Колихаєву. За словами окупантів, Колихаєв продовжував контролювати свій бізнес навіть знаходячись у полоні, через свою дружину та російську фірму.

Про це повідомляють Telegram-канали росіян.

“Заарештований минулого року за антиросійську діяльність та співпрацю з Офісом Президента України колишній мер Херсона Ігор Колихаєв намагався зберегти раніше підконтрольні йому сільгосппідприємства та землі за допомогою “лівого” бізнесмена з Росії. Людиною, яку обрали на роль доглядача, виявився Альберт Рєзця, директор товариства з обмеженою відповідальністю “Аграріан”, – повідомляють російські журналісти. 

Також, за словами росіян, прибутки з сільгоспугідь Колихаєва через Альберта Рєзця переправлялись в Київ дружині ув’язненого міського голови Херсона. За даними з російських реєстрів, Альберт Рєзця є засновником кількох підприємств у Херсонській області, серед яких і ТОВ “ПРОДЕКСІМ”, що раніше належало Ігорю Колихаєву. “ПРОДЕКСІМ”, у засновниках якого вже числиться Альберт Рєзця, а в директорах інший росіянин – Сєргєй Дрєсвянін, було внесено до російських реєстрів 30 березня поточного року.

Також росіяни зазначають, що Рєзця для охорони “ПРОДЕКСІМ” найняв приватну фірму, що не пустила на територію російських “правоохоронців”, які мали провести на підприємстві “інвентаризацію”. Ці дії викликали конфлікт, внаслідок якого землі та техніка Колихаєва були “націоналізовані”.

Власність колишнього проукраїнського мера була націоналізована на благо Херсонської області. Наразі озброєну охорону Альберта Рєзця затримано до з’ясування обставин”, – йдеться в повідомленнях російських ЗМІ.

Цікаво, що росіяни чи не вперше з літа 2022 року назвали Ігоря Колихаєва “арештованим”, тобто, визнали, що він незаконно утримується російськими силовиками.