На Херсонщині в окупованій Іванівці російські військові вбили місцеву жительку Олену Пашко

23 Лютого 2023, 15:28

Фотоколаж: "Центр журналістських розслідувань".

На лівобережній частині Херсонської області, в окупованій Іванівській селищній громаді Генічеського району, 16 лютого 2023 року російські військові вбили місцеву жительку Олену Пашко. Загалом жертвами окупантів уже стали десятки жителів громади, а деякі з них зникли безвісти.

Про це інформує “Центр журналістських розслідувань” з посиланям на повідомлення начальника Іванівської селищної військової адміністрації Віктора Дебелого.

За його словами, 16 лютого 2023 року в Іванівці російські військові вбили місцеву жительку Олену Пашко.

«Її збили на смерть військовою вантажівкою з літерою Z біля нашого центру зайнятості. Олена Пашко все життя працювала в торгівлі, на селищному ринку, її багато хто знав. Якби не російські потвори, вона була б жива. Без Олени наш ринок уже ніколи не буде таким як раніше. Вічна їй пам’ять і щирі співчуття її рідним», – сказав Віктор Дебелий.

Першими жертвами окупантів з Іванівської громади 24 лютого 2022 року, за словами Віктора Дебелого, стали Наталія, Сабіна та Заур Фарзалієви та Сергій Солдатко з села Нововасилівка. За словами друзів родини Фарзалієвих, Наталія з двома дітьми і Сергієм Солдатком потрапили під авіаудар поблизу Олешок.

Жертвами російських окупантів також стали син Віктора Дебелого і староста Українського старостинського округу Сергій Дереза з 19-річним сином. Старосту утримували в незаконному полоні кілька годин, били і катували електричним струмом.

Як повідомляв ЦЖР, за перші півроку окупації російські загарбники викрали і вивезли в невідомому напрямку більше 30 місцевих жителів – переважно громадських активістів і учасників АТО/ООС. Серед незаконно полонених був директор Іванівської філії Херсонського обласного центру зайнятості Юрій Ковтун.

Російські загарбники викрадали також братів Олексія і Дмитра Доль, Сергія Комарова, співробітника місцевого військкомату та багатьох інших. Захопили і жорстоко побили колишнього військовослужбовця Олександра Дахова. Наступного дня після цих катувань біля місцевої прокуратури знайшли труп чоловіка з паспортом на ім’я Дахова.

Віктор Дебелий наголошує, що це – далеко не повний перелік жертв російських окупантів в Іванівській громаді.

Раніше повідомлялолсь, що прокуратура та СБУ оглянули міжнародний аеропорт “Херсон” у Чорнобаївці.