На Херсонщині росіяни зламали двері та заселились до будинку колишнього в’язня Кремля Едема Бекірова

11 Лютого 2023, 17:33

Едем Бекіров. Фото: відкрите джерело з Мережі.

В Херсонській області російські окупанти вибили двері та заселились до будинку Едема Бекірова, колишнього в’язня Кремля.

Про це інформує Quirim News з посиланням на повідомлення голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

“Інформація, що надходить останніми днями з окупованих російськими варварами районів Херсонської області, свідчить про масові катування, мародерства та переслідування громадян України. Найбільш поширеним видом звірств, що здійснюються російськими варварами, є арешти і закриття в “підвал” громадян, де від них вимагають заяв про нібито наявні у них бажання оформити російське громадянство і отримати російський паспорт. Тих, хто відмовляється, піддають фізичним тортурам і змушують переписати на російських окупантів особисту власність – будинок, автомашину тощо, після чого непокірних видворяють за межі окупованої зони”, – зазначив Рефат Чубаров.

За його словами, у селищі Новоолексіївка Генічеського району російські окупанти провели повторні рейди щодо виявлення та заселення російськими військовослужбовцями-бандитами будинків, господарі яких були змушені раніше евакуюватися.

“При цьому насамперед такому “заселенню” піддаються будинки громадян, відомих своєю вірністю Українській державі. Так, російські окупанти в Новоолексіївці зламали двері та заселили будинок сім’ї Едема та Гульнари Бекірових: Едем – колишній в’язень Кремля, Гульнара – член Меджлісу кримськотатарського народу. Сім’я Бекірових раніше була евакуйована з окупованої Новоолексіївки”, – прокоментував Чубаров.