Українець закликав парламентаріїв Європи не допустити катастрофу з підривом греблі Каховської ГЕС

26 Жовтня 2022, 14:48

Фото: ІРЦ "Правовий простір", Facebook.

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко сподівається на вплив світового співтовариства, щоб не допустити підрив дамби Каховської ГЕС, який можуть вчинити російські окупанти.

Він звернувся з проханням до парламентаріїв Європи долучитися до справи зупинення цієї можливої катастрофи, повідомляють на сторінці громади у Фейсбуці.

«Ще ж величезні наслідки для Кримського каналу – вода туди надходить тільки з висоти 16,4 метра, тобто, до Криму ні краплини не попаде. Це перше, а по-друге, це ж охолодження Запорізької АЕС. Тому світове співтовариство повинно зробити все, щоб цього не сталося. Це буде найбільший людський вчинок по відношенню до України, її мешканців та мешканців всієї Європи. Треба зробити все, щоб не допустити цього негідного вчинку», – закликав міський голова.

Коваленко як представник делегації від України взяв учать у 43-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Як повідомлялось, тема підриву греблі Каховської ГЕС, що лунає серед окупантів, свідчить про наявність внутрішньої боротьби у Кремлі.

За інформацією ГУР, росіяни передбачають швидке звільнення українськими Силами оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема під загрозою руйнування опинились дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції.

Тим часом Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що Росія, ймовірно, продовжує готувати операцію під «чужим прапором» щодо руйнування греблі Каховської ГЕС, у якій має намір звинуватити Україну.

Про те, хто і коли підірве «дамбу» Каховської ГЕС, читайте також у матеріалі «Херсон. Що задумали росіяни?».