Президент рф оголосив воєнний стан на окупованих територіях України

19 Жовтня 2022, 14:16

Ілюстративне фото: Kay Nietfeld, Picture Alliance.

Сьогодні, 19 жовтня 2022 року, президент рф путін підписав указ про введення воєнного стану на “приєднаних” до рф територіях України, а саме на самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” та окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

На засіданні президент рф сказав, що «глави регіонів будуть наділені додатковими повноваженнями для забезпечення безпеки», також він додав, що «у президентському указі буде передбачено кілька рівнів реагування на ризики у сфері безпеки». Крім того, путін доручив кабміну та міноборони «надавати все необхідне сприяння губернаторам».

Згідно з указом, воєнний стан має бути “запроваджений” з півночі 20 жовтня.

“Суспільне” передає, що путін також запровадив “середній рівень реагування” в окупованому Криму, окупованому Севастополі, а також в прикордонних із Україною територіях РФ. Це Краснодарський край, Бєлгородська, Брянська, Воронезька, Курська та Ростовська області.

Середній рівень реагування передбачає:

  • Тимчасове відселення мешканців у безпечні райони;
  • Обмеження руху транспортних засобів та здійснення їх огляду.
  • Введення та забезпечення особливого режиму в’їзду на територію та виїзду з неї, а також обмеження свободи пересування нею;
  • Посилення охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, охорони військових, важливих державних та спеціальних об’єктів.

Крім того, на “приєднаних” українських територіях президент рф “запровадив” так звану “територіальну оборону”.