Росіяни обстріляли колону цивільних біля Запоріжжя

30 Вересня 2022, 10:25

Зранку 30 вересня російські військові завдали удару по колоні авто цивільних людей, які чекали на виїзд із Запоріжжя в сторону тимчасово окупованих територій.

“Люди щодня виїжджають із обласного центру, щоб підтримати своїх родичів, передати життєво важливі ліки мирному населенню і повернутись назад… Серед постраждалих в тому числі мелітопольці. Не пробачимо”, – написав у своєму телеграм-каналі мер Мелітополя Іван Федоров.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, о 07:10 ранку від вибухів прокинулося усе місто. Близько 12 вибухів почули мешканці майже усіх районів міста.

Наразі відомо про 23 загиблих і 28 поранених.

Саме на цій локації формуються колони виключно з цивільних автомобілів для виїзду на непідконтрольну територію України, там немає ніякої військової інфраструктури.

На місці працюють рятувальники, медики, слідчі.

Як повідомлялось, минулого місяця російські військові обстріляли евакуаційну колону, що направлялась з окупованої рф Василівки на вільні території України.

На початку серпня в Херсонській області російські військові противотанковою ракетою впритул розстріляли евакуаційний автобус. 

Окупанти продовжують ускладнювати перетин лінії розмежування для людей, які хочуть евакуюватися з окупованих територій.