Окупаційні війська рф захопили церкву на території лікарні в Херсоні

01 Вересня 2022, 12:54

На фото: храм Св. Варвари УПЦ КП, Сергій Дмитрієв, Facebook.

До храму св. Варвари УПЦ КП, що розташована на території Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних, 20 серпня 2022 року прийшли військові РФ разом з лікаркою-колобаранткою Іриною Свірідовою та “попросили” звільнити приміщення.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на повідомлення керівника соціального служіння в ПЦУ та громадської організації “Елеос-Україна” отця Сергія Дмитрієва.

“Ірина Свірідова сказала, що вона нічого не може зробити, їй дали наказ. Єдине, що вона зробила, це те, що нам дозволили все забрати і у нас не відібрали ікони. Термін на вивезення дали два дні. Лікарка-колобарантка заявила, що лікарняний комплекс ім. Тропіних юридично перейшов на російське законодавство, і тому чинний договір про перебування громади в церковній будівлі анульовано”, – зазначив Сергій Дмитрієв.

Фото: Сергій Дмитрієв, Facebook.

До храму приходили кілька разів. Священник московського патріархату (ім’я і прізвище невідомі. Особистість встановлюють, каже Сергій Дмитрієв) хотів проводити там свої служби. Парафіяни попросили указ керуючого херсонської єпархії московського патріархату, тобто їхнього єпископа. Такого наказу не було.

“Московський очільник не дав такий наказ тому священнику. Цей священник без дозволу свого керівництва, захоплює цей храм. Сам же митрополит Херсонський і Таврічеський Іван Сіопка в серпні виїхав з Херсона”, – додавв отець Сергій.

Церкву на території лікарні на початку 2000-их заснувала православна громада. Побудували вхід із дзвіницею. При храмі діяв Центр соціальної допомоги, підтримку могли отримати алко-, наркозалежні, ВІЛ-інфіковані та безхатченки, каже о. Сергій Дмитрієв”, – йдеться у повідомленні.
Українська церква заважає російським окупантам, установа їм просто не потрібна. І допоки Херсон знаходиться в окупації, на його території не буде ніякої релігійної свободи або толерантності до будь-якої конфесії, підкреслює отець Сергій.