Окупанти відключили Каховську ГЕС

06 Вересня 2022, 09:44

На фото: Каховська ГЕС, Wikipedia.

Окупаційні війська рф відключили Каховську гідроелектростанцію, внаслідок чого були знеструмлені частини Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці в соцмережі.

“Ворог продовжує вчиняти протиправні дії в Херсонській області. Так, російські окупанти відключили Каховську ГЕС, що спричинило знеструмлення частини Херсонської та Запорізької областей”, – йдеться у повідомленні відомства.
Як повідомлялось раніше, в “Укргідроенерго” збирали необхідні документи для подання позову на рф за захоплення і пошкодження Каховської ГЕС. Станом 16 серпня на Каховській ГЕС було пошкоджено два агрегати, станція працювала тільки трьома із шести агрегатів, тобто на 30-40% потужності.

Генеральний директор Укргідроенерго зауважував, що у разі зупинки ГЕС вода буде йти через водозливну греблю, а відтак “не буде ні прориву дамби, ні обміління”. Загалом же, за словами керівництва установи, станція може працювати достатньо довго, якщо не буде зовнішнього втручання в її діяльність і не буде обстрілів ліній електропередач, підстанцій, нищення обладнання тощо.

UPD: За повідомленням “Укргідроелектро”, електропостачання на Каховській ГЕС частково відновлено. Наразі працюють 4 з 6 агрегатів, видаючи від 40 до 110 Мвт/год потужності плаваючим графіком на підстанцію “Новокаховська”.