Херсонські аграрії віддають кавуни з поля за одну гривню за кілограм

03 Серпня 2022, 15:19

Фермери здають кавуни на ринку у Великих Копанях в Херсонській області за ціною 1-1,5 грн/кг, адже цього року врожай баштанних особливо подіти нікуди.

Про це розповів херсонський фермер в ефірі національного телемарафону, повідомляє інформаційне агентство «AgroTrend».

«Мабуть, будемо дискувати поля. Ціна на кавуни сьогодні – 1 гривня з поля. Трохи бере Крим, трохи ДНР, а в основному кавун не йде», – говорить аграрій.

За словами фахівця зі зберігання плодоовочевої продукції Павла Булгакова, минулого року, щоб виростити один га кавунів або динь на Херсонщині, необхідно було витратити в середньому $3 тис.

«Все, що фермери вклали минулого сезону, вони втрачають. Залежно від технології витрати на вирощування кавунів або динь у різних регіонах складають приблизно від $1,5 тис. до $5 тис.», — зазначає експерт.

Раніше ЗМІ повідомляли, як в російському Краснодарі продають крадені кавуни, незаконно вивезені з тимчасово окупованої рф Херсонщини. Ягода там коштує 25 рублів за 1 кг — це майже 16 грн. Також кавуни марковані російською «свастикою Z».

Херсонське видання «МОСТ» інформувало, що російські окупанти викрали один з неофіційних символів Херсонщини, баржу, на якій перевозилися до Києва вирощені в області кавуни.

Баржа, на якій перевозили кавуни, належить компанії “Нібулон”, власником якої був нещодавно вбитий росіянами Олексій Вадатурський.

Поки що Херсонська область переважно окупована російськими військами. Однак ЗСУ крок за кроком просуваються на Херсонщині, окупанти вже втратили частину захоплених територій.

За офіційною інформацією, в області деокуповано вже 53 населені пункти.