ЗСУ завдали удару по складу боєприпасів російських окупантів у Новій Каховці

12 Липня 2022, 09:52

Фото: Олег Батурін, Facebook.

Вчора вночі Збройні Сили України завдали чергового успішного удару по складах боєприпасів російських окупаційних військ у Новій Каховці. Місцеві жителі в соцмережах повідомляли про вибухи та послідувавшу за ними тривалу детонацію боєкомплекту.

Про вибухи також повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань на своїй сторінці в соцмережі, передає “Суспільне”.

“У Новій Каховці мінус російський склад з боєприпасами. Привозили, привозили, складали, складали і от мають собі феєрверк на ніч.
У людей вилітають вікна, але вони все одно радіють… бо це ж означає, що ЗСУ близько.
Проте новокаховчани, прохання бережіть себе і не підходьте близько до місця детонації. Тримайтесь!
Хоча русня знову скаже, що то лише бавовна)”, – йдеться у повідомлення радника голови Херсонської ОВА.

Фото: Олег Батурін, Facebook.

Перший заступник Голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону на Суспільному розповів, що наступними цілями для ЗСУ стануть накопичення російської техніки.

“Об’єкти, про які нам відомо, вони повністю знаходяться в радіусі ураження ЗСУ тими засобами, які в них сьогодні є. Фактично Олешки відразу за Антонівським мостом, невелика дистанція. Але вони розташовують їх, на щастя, не в межах міста, а в інших локаціях. Наші воїни намагаються робити так, щоб не було втрат серед мирного населення”, – повідомляє Юрій Соболевський.

За його словами, після точних влучань ЗСУ у склади боєприпасів, російські військові посилили фільтраційні заходи на тимчасово окупованій території Херсонської області.

“Збільшилася кількість блокпостів. Але це фільтраційні блокпости. Тобто вони не є інженерними спорудами для вуличних боїв. Це дії, спрямовані на контроль за населенням Херсонщини, міста Херсона”, – зазначає Юрій Соболевський.

Заступник Голови Херсонської обласної ради радить тим, хто залишається на тимчасово окупованій території Херсонщини забезпечити безпеку своїх рідних тими засобами, які в них є.

“Є великий ризик, що може постраждати цивільна інфраструктура, і наші люди. Тому жителі повинні бути готові до цього. Ті, хто вирішив не виїжджати або не мають такої можливості, треба згадувати, де є укриття і бути готовими швидко до них дістатися”, – говорить Юрій Соболевський.

Видання “МОСТ”, з посиланням на повідмолення російських пропагандистських ЗМІ з місця подій, інформує, що детонація ураженого ворожого складу в Новій Каховці тривала до ранку.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ знищили артилерійську батарею російських окупантів на Херсонщині.