На Херсонщині окупанти вже збираються платити за отримання російського паспорта, проте охочих немає

07 Червня 2022, 08:46

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

В Херсонській області російські окупанти вже готові платити за отримання паспорта рф, проте охочих немає. Жителі тимчасово окупованої Херсонщині масово саботують оформлення російського громадянства та зривають плани окупантів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву на своєму сайті.

“Для роздачі своєї макулатури росіяни навіть віджали українські паспортні центри (ДП “Документ”), але охочих отримати громадянство окупанта немає. Це все попри агітацію та спроби підкупу.

За даними розвідки, людям пропонують 10 тисяч рублів за громадянство та підтримку референдуму, але підтримки серед населення все одно немає.

Напередодні у Херсоні партизани закликали спалити місце видачі російських паспортів. Водночас в окупованому Мелітополі невідомі патріоти поширили листівки з закликом не брати російські паспорти”, – йдеться у повідомленні Центру.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти не можуть поділити доходи від “русифікації” Херсона та Мелітополя. Між кримськими колаборантами та їх херсонськими «колегами», прямо підконтрольними російським військовим, триває «підкилимна боротьба» за можливості «видавати російські паспорти».