Росіяни відкрили вогонь під час мітингу в селищі Новоолексіївка

07 Березня 2022, 16:37

7 березня в окупованому російськими військами селищі Новоолексіївка Херсонської області люди знов мітингували на підтримку України та її територіальної цілісності.

Як повідомила учасниця акції, мітингувальників не спинило навіть те, що росіяни відкрили вогонь.
“Вони нас не залякають! Нас не скорити, не залякати”, – наголосила учасниця акції.
Вона розповіла про настрої в громаді: місцеві не підтримують незаконне захоплення російськими військами українських територій, а також віддала належне героїзму кожного, хто не боїться про це відкрито говорити.
“Роосіяни можуть залякувати, можуть вбивати нас, але любов до Батьківщини в наших серцях їм не вбити! Кожен з учасників акції – Герой України”, – сказала жителька Новоолексіївки.
Наразі невідомо про потерплих від стрілянини.
Як повідомлялось, два дні поспіль в окупованих російськими військовими населених пунктах Херсонщини проходять масові акції «Херсонщина – це Україна!». Росіяни стріляли по мирним людям у Чаплинці та Новій Каховці, відомо про одного загиблого мирного жителя.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березняза 6 березня, за 7 березня.