На Херсонщині вже зібрали чотири мільйони гривень туристичного збору

27 Вересня 2021, 23:27

За 9 місяців до місцевих бюджетів Херсонщини вже надійшло чотири мільйони гривень туристичного збору, що на 205 більше, ніж минулого року. Лідером з надходжень туристичного збору стала Бехтерська територіальна громада, яка зібрала 1,2 мільйони гривень. Такі дані ще не остаточні, адже продовжується звітування юридичних осіб.

Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим на черговому засіданні громадської ради у податковому відомстві.

“Дякуючи наші бізнес-спільноті ми достойно виглядаємо на податковій мапі України. Основний у нас показник – це туристичний збір. Ми маємо на сьогодні за підсумками 9 місяців плюс 20%, це понад чотири мільйони надходжень. Зрозуміло, це ще не відповідає потенціалу області, але ж працюємо, і маю впевненість, що за підсумками, коли вже відзвітують юридичні особи за 9 місяців, там додається 40 днів на подачу звітності, ми будемо мати темпи зростання не менше 30% до минулого року”, – розповів Ігор Клим.

Нещодавно в Херсоні провели безкоштовнi екскурсії з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні.

Нагадаємо, щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні.

Саме 27 вересня 1970 року набув чинності Статут Всесвітньої туристської організації (UNWTO). Свято започаткували для привернення уваги до важливості туризму, його внеску в економіку світу.