На Арабатській Стрілці продовжують ліквідовувати наслідки підтоплення

28 Липня 2021, 21:05

28 липня у селі Щасливцеве працівники КП «Комунсервіс» та Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної водолазної служби Генічеської міської ради продовжили роботи з відкачування води на прилеглих до приватних володінь територіях на в’їзді у Щасливцеве з боку Генічеської Гірки.

Про це повідомили в Генічеській міськраді.
“Причиною підтоплення стала не стільки сильна злива минулого четверга, скільки накопичення вологи під час всіх дощів, які цього року йдуть доволі часто. Остання злива лише підняла рівень води”, – розповів керівник КП «Комунсервіс» Олексій Коновалов.

Для того, щоб відвести з підтоплених територій воду, тракторист-екскаваторник КП «Комунсервіс» Олексій Очеретюк на тракторі JCB прокопав відвідний канал у бік Сиваша, а працівники аварійно-рятувальної водолазної служби Микола Кобець і Олег Рибін налагодили роботу насосу. Оскільки шланг пролягав через проїжджу частину, безпеку дорожнього руху контролювали працівники Генічеського відділу Національної поліції.
Перебіг робіт контролювали заступник Геніческього міського голови з питань ЖКГ Вадим Васильчук, керівник КП «Комунсервіс» Олексій Коновалов, керівник КСАРВС Вадим Пікуль, депутат Генічеської міської ради Руслан Бекіров.

За інформацією Головного Управління ДСНС України у Херсонській області, 23 липня внаслідок сильного дощу в Генічеському районі сталось підтоплення трьох будинків та трьох присадибних ділянок у c. Зелене Новотроїцької ОТГ.

В аналогічній ситуації опинилися мешканці с. Щасливцеве.

Як повідомлялось, на цьому тижні жителі Арабатської Стрілки зустрілись з керівництвом громади.