НКРЕКП спільно з проєктом USAID організовують вебінар для журналістів про ціну на газ

08 Травня 2021, 16:23

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) спільно з проєктом USAID «Прозорість Енергетичного Сектору», який виконує ГО “ДІКСІ ГРУП”, продовжують серію навчальних вебінарів для журналістів, а також усіх зацікавлених щодо ключових змін в секторах енергетики та довкілля. Новий вебінар, присвячений річним цінам на газ, проведуть у четвер, 13 травня.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповіла спеціаліст DiXi Group Анастасія Мельникова.

За інформацією організаторів, в рамках вебінару йтиметься про причини запуску річного газового пакету, як компанії формували річні ціни та які ризики закладалися в них, які можливості й переваги отримає споживач, де шукати і як порівнювати цінові пропозиції постачальників газу.

Вебінар «Річна ціна на газ: чи виграє споживач?» відбудеться 13 травня 2021 року з 11:00 до 13:00.
Вебінар проводять:

Оксана Кривенко, членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Роман Ніцович, директор з досліджень аналітичного центру DiXi Group

Володимир Шведкий, СЕО компанії ETG.UA

Костянтин Бошкаленко, співзасновник ТОВ “МЕГАВАТТ ЕНЕРГО”

Також можлива участь директора ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” Максима Рабіновича та представників газопостачальної компанії “ЕРУ Людям”.

Модератор: Антон Антоненко, віце-президент аналітичного центру DiXi Group.

Охочих взяти участь просимо заповнити анкету до 12 травня включно. Підтвердження участі з посиланням на вебінар буде надіслано до 19.00, 12 травня. За додатковою інформацією просимо звертатися до Вікторії Ткачук, v.tkachuk@dixigroup.org або за тел.: +380 68 990 33 05.

Вебінар підготовлено завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту USAID «Прозорість Енергетичного Сектору», який виконує ГО «ДІКСІ ГРУП». За зміст інформації несе виключну відповідальність ГО «ДІКСІ ГРУП», він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду Сполучених Штатів.

Як нагадує інформаційно-аналітичний ресурс “Українська енергетика UA-Energy.org, з 1 травня усіх споживачів автоматично переводять на базовий річний контракт із постачальниками газу. Виняток становитимуть ті українці, які вже раніше погодились на річні або сезонні пропозиції, що діятимуть після 1 травня. Проте це не означає, що споживач не має права вибору, зазначають представники НКРЕКП та експерти. За бажанням, він у будь-який час може оформити місячний чи квартальний договір, змінити постачальника. Чому українців переводять на річний тариф і хто виграє від цього? “Українська енергетика” опитала експертів і проаналізувала нюанси фіксованої ціни на рік.